نشریه پژوهش سیستمهای بسذرهای دانشگاه شهید چمران اهواز (JRMBS)
مقدمه
امروزه مقوله پژوهش یکی از ارکان اصلی توسعه علمی هر کشور محسوب میگردد. بیتردید ثبت بهموقع نتایج پژوهشی در نشریات و مجلات علمی معتبر از مهمترین مراحلی است که ضرورت دارد هر پژوهشگر جهت تکمیل تحقیق خود به آن بپردازد. لذا وجود نشریات و مجلات علمی در مراکز دانشگاهی میتواند چنین فرصتی را برای پژوهشگران فراهم نماید. مجله پژوهش سیستمهای بسذرهای دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با همین هدف وارد چنین عرصهای گردیده است. بهطور یقین موفقیت این مجله در گرو همکاری صمیمانه پژوهشگرانی است که نتایج تحقیقات خود را جهت چاپ به این مجله ارسال مینمایند.
درباره نشریه
jrmbs، یکی از معتبرترین نشریات فیزیک در ایران است که نتایج حاصل از دستاوردهای تحقیقاتی جدید کلیه پژوهشگران و محققین در زمینههای متنوع سیستمهای بسذرهای تجربی، نظری و محاسباتی در شاخههای مختلف شامل فیزیک ماده چگال، فیزیک اتمی-مولکولی، ترمودینامیک و مکانیک آماری، فیزیک هستهای، علم مواد، اطلاعات کوآنتومی و شاخههای میانرشتهای مرتبط را پس از طی فرآیند داوری به زبان فارسی بهطور رایگان به چاپ میرساند.
مطالب قابل چاپ بهصورت مقاله، مقاله کوتاه، نقد مقاله و مقاله مروری پذیرفته خواهند شد.
هیأت تحریریة jrmbs در نظر دارد در صورت تأیید مقاله در بررسی اولیه، ظرف مدت 6 ماه نتیجه داوری مقاله به نویسنده ارسال گردد. پس از پذیرش نهایی مقاله و چاپ در مجله، به هر نویسنده یک نسخه از مجله مربوطه بهصورت رایگان ارسال خواهد شد.
معیارهای پذیرش jrmbs:
مقالات ارسالی باید در معیارهای زیر باشند:
مقاله:
مقالهای که شامل نتایج و دستاوردهای اصیل و بدیع در یکی از شاخههای مرتبط با موضوعات مجله است. متن این نوع مقاله حداکثر دارای 12000 واژه (تقریباً 16 صفحه مجله به انضمام شکلها و جدولها) میباشد.
مقالة کوتاه:
مقالهای که در بردارندة نتایج کوتاه و مختصر یک پژوهش اصیل در یکی از شاخههای مرتبط با موضوعات مجله است. متن این نوع مقاله حداکثر دارای 2000 واژه (تقریباً 3 صفحه مجله شامل شکلها و جدولها) میباشد.
نقد مقاله:
مقالهای کوتاه که اشتباهات مهم و تأثیرگذار یک مقاله چاپ شده در مجله را در بعضی از زمینهها مانند فرضیهها، روشها، استدلالها، نتایج و تفسیرها مورد نقد و بررسی قرار داده، شیوة اصلاح آن را پیشنهاد و تأثیر نهایی پیشنهادهای ارائه شده را بر ساختار و دستآوردهای مقاله تشریح میکند. مقاله انتقادی جهت اظهار نظر نویسندگان اولیه ارسال و سپس همراه با پاسخ آنان، فرآیند داوری را طی خواهد کرد. در صورت تأیید داوران، فقط یک بار نسبت به چاپ نقد و پاسخ مربوطه اقدام میگردد و مجله از ادامه مجدد بحثهای انتقادی در مورد مقاله مورد نظر خودداری خواهد کرد. متن مقاله انتقادی و همچنین پاسخ مربوطه حداکثر دارای 1500 واژه (دو صفحة مجله) میباشد.
مقالة مروری:
مقالهای که توسط اساتید و پژوهشگرانی نوشته میشود که در زمینه یکی از موضوعات مجله پژوهشها و مطالعات بسیاری انجام دادهاند و صاحب تألیفات متعدد در آن زمینه هستند. در این گونه مقالهها هدف ارائه نتایج جدید نبوده، بلکه آشنا ساختن جامعه علمی با آخرین پیشرفتهای انجام شده در آن موضوع خاص است. مقالههای مروری دانش فعلی پژوهشگران را در زمینه مورد نظر روشن میسازد و راه را برای پژوهشهای آینده هموار میکند. متن این گونه مقالهها حداکثر دارای 18000 واژه (تقریباً 24 صفحه مجله شامل شکلها و جدولها) میباشد. مقاله مروری معمولاً در پاسخ به دعوت سردبیر از یک محقق برجسته و صاحبنظر چاپ میشود. با این حال پژوهشگران واجد شرایط میتوانند عنوان مقالههای مروری پیشنهادی را همراه با فهرست تألیفات خود برای بررسی به دفتر مجله ارسال کنند.
مجوز چاپ و انتشار: شما برای اشتراک گذاری این مجله مجاز هستید.
این نشریه برای دریافت، داوری و چاپ مقاله هیچ هزینهای دریافت نمیکند.
بازنشر اطلاعات در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
شایان ذکراست جهت ارتقای ضریب تأثیر مجله (IF) در صورت امکان در مقاله ارسالی از مراجع چاپ شده در این مجله نیز استفاده گردد.
اعضای هیأت تحریریه jrmbs متشکل از یک تیم حرفهای پژوهشگران دارای مدرکPhd در زمینههای متنوع فیزیک میباشند.
سیاستهای هیأت تحریریه و اخلاق نشر:
jrmbs از سیاستهای حرفهای اخلاق نشر یا COPE پیروی میکند.
سامانه مشابه یاب متون علمی همیاب با استفاده از تکنیکهای پیشرفته هوش مصنوعی و یادگیری عمیق طراحی شده است و از تمامی اطلاعات موجود که تا کنون بهصورت الکترونیکی در کشور منتشر شده است بهعنوان هسته اصلی مشابهت یابی استفاده مینماید. این امکان وجود دارد تا مقالات به محض ثبت در سامانه نشریات و همایشهای سیناوب با سامانه همیاب مورد بررسی قرار گیرد و درصد مشابهت بههمراه مستندات مربوطه به منظور تصمیمگیری در اختیار سردبیران نشریات و داوران علمی قرار گیرد.
jrmbs از تمامی اساتید، پژوهشگران و صاحبنظران فارسی زبان داخل و خارج کشور دعوت میکند تا با ارسال مقالههای ارزنده خود این مجله را در راه رسیدن به اهداف خود و کمک به توسعه مرزهای دانش یاری فرمایند.
هیأت تحریریة jrmbs مصمم است که ضمن حفظ کیفیت علمی و کمیت مقالات، روند بررسی و چاپ مقالات را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهد. ضمن تشکر فراوان، در انتظار دریافت مقالات علمی و همچنین رهنمودهای همکاران محترم هستیم. در اینجا از همة پژوهشگرانی که به هر نحو در ارتقاء جایگاه jrmbs همکاری مینمایند و همچنین از کلیه همکاران محترمی که با وجود مشغلههای کاری، داوری مقالات را پذیرفتهاند، صمیمانه سپاسگزاری مینماییم.
تاریخچه ثبت نشریه، زمانبندی انتشار و آرشیو:
این مجله به استناد نامه 89/3/11/49853 مورخ 1389/9/1 از طرف کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور دارای اعتبار علمی- پژوهشی میباشد. مجله پژوهش سیستمهای بسذرهای دانشگاه شهید چمران اهواز تا تاریخ 1396/09/12 (از شماره 1 تا شماره13) دو بار در سال منتشر میشد.
این مجله در فهرست نشریات علمی پژوهشی معتبر ISC قرار دارد. این اعتبار از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعیین شده است و در آئیننامه ارتقای مرتبه علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
دوره تناوب انتشار این مجله به استناد نامه شماره 96/3/18/209158 مورخ 1396/09/12 از دوفصل نامه به فصل نامه تغییر کرد. این مجوز در جلسه کارگروه علوم پایه دفتر کل سیاست گذاری و برنامه ریزی امور وزارت علوم تحقیقات و فناوری مورخ 1396/07/30 مطرح و مورد موافقت قرار گرفت. مجله پژوهش سیستمهای بسذرهای دانشگاه شهید چمران اهواز از این تاریخ به بعد 4 بار در سال منتشر میشود. همچنین با چاپ 1شماره از نشریه در سال 1396 به زبان انگلیسی موافقت گردید.
پروانه انتشار این نشریه به موجب ماده 13 قانون مطبوعات مصوب 1364/12/28 مجلس شورای اسلامی در تاریخ 1396/05/09 به شماره ثبت 73435 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر گردید.
شناسه دیجیتال: DOI: 10.22055/JRMBS
دورة تناوب: فصل نامه
تمامی مطالب مجله برای همیشه در وب سایت اختصاصی JRMBS موجود است.
این نشریه در ایران ژورنال نظام نمایهسازی مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری RICeST به نشانی www.ricest.ac.ir و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC به نشانی www.isc.gov.ir نمایه شده است. ضمناً دارای ضریب تأثیر 0.133 می باشد.
این نشریه در google scholar نیز نمایه می شود.